Разбихме езиковата бариера в разговор с англичанин

Наистина един от най-успешните начини да превъзмогнеш себе си, когато ти е трудно да говориш на английски, това е разговорът с англоговорящ, който не знае български. Практически все едно му отиваш на гости в съответната държава и се потапяш напълно в неговата реалност, без да имаш някакъв избор за това, какъв език да ползваш (защото, ако говориш на български, просто ще си аутсайдер). 



Събитието беше много полезно, защото моите хора бяха извадени от обичайната за тях среда в урока по английски, където те са по сами, комфортно им е, знаят, че ще получат помощ, ако запецнат на някоя дума... Тук обаче трябваше да се справят с идеята за "публичния си имидж" при говоренето на английски, да спрат да се приемат твърде насериозно и да развият бърза реакция в общуването. И трябва да призная, като знам всичките им страхове, притеснения и донякъде неувереност, шапка им свалям! 



Най-важното беше, че се забавлявахме. Споделихме за ракията като пенкилер за всякакви болежки - вътрешно и външно. Разнищихме живота в Истанбул извън туристическия контекст и изводът беше, че особено за една жена има по-предразполагащи градове и държави. Стана дума и за невероятни дестинации - някои съвсем екзотични, като например Бали, Сингапур, Япония... Обсъдихме и неедна професия, травми, готварство, студентски заеми... 



Много се гордея с всички участници! Всички успяваха да се включат съвсем на място, а според думите им когато и колкото са поискали. Говориха отличен английски и най-вече, увериха се, че няма нищо страшно и че останалите участници са също толкова готини хора! 

Ако искаш да видиш друга една такава среща, ела тук.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

@templatesyard