Sunday English Chat Club – поприказвай с англичанин

Искам да ви разкажа. Отдавна я замислям тази среща с англичанин, но най-после взе, че се състоя. Много беше забавно, а смятам, и полезно. Бяхме в камерен състав, но тъкмо можеше да чуем по-задълбочените мнения на всички. А мненията бяха изразени на чудесен разговорен английски!

Ето тук тъкмо ставаше ясно, че България е свободна, та чак прекалено.



На този етап се споделяше как в Англия пък баровете, видиш ли, затваряли в 22:30.


Тук пък на прицел беше здравната система – в Англия не можеш да си купиш пътя към по-бързо обслужване, но пък за всички качеството е безкомпромисно. В България от друга страна, можеш да си купиш всичко, освен това, дето не се купува с пари.


Обсъдихме и разни икономически въпроси – каква е пропорцията на разходите в Англия (за храна, квартира, данъци…), как така Кока Кола няма конкурент, защо пазарът на минерална вода е толкова голям и кое убива инвестициите в България.


Всичко това за два часа. Много ме вдъхнови тази среща, много се смях и съм уверена, че беше полезно за моите клиенти, на които доказах, че езикът, който изучаваме в уроците по английски, е същият. Нямам търпение да се съберем пак! 




1 коментар:

  1. Чудесна инициатива! Много е хубаво да можеш да общуваш с хора на английски. Това е като индивидуални уроци по английски, а тук дори няма цени, от които да се притесняваш. Това е много удобен начин за учене и усвояване дори на произношение.

    ОтговорИзтриване

@templatesyard