10 неизчерпаеми сайта за материали по английски, за които не знаеш

Според проучване, публикувано от Quora, прекарваме около 6 часа в интернет, в това число и в социалните мрежи. Влизаме във фаза, в която над 80% от продуктивния си живот сме онлайн. Затова ти предлагам ценни ресурси, които ще ти помогнат да се усъвършенстваш, вместо да проверяваш кой къде е пътувал и на кого му се е родило бебе. Някои от тези сайтове са в нарушение на авторските права, затова периодично се изтеглят заглавия от тях, но все пак съдържанието им е внушително, както сам(а) ще се убедиш. Най-важното, всеки един от тях е напълно безплатен


Englishtips.org

Този сайт е руски и съдържа учебници, граматики и помагала по английски, адаптирани и оригинални книги във вариант за четене или слушане, учебници в най-разнообразни области отново на английски, материали за сертификатна подготовка, речници и... каквото ти душа иска. Нужно е да се регистрираш, а за да теглиш, трябва да кликнеш на "Mirrors". Ако е необходима парола за разархивиране на някои файлове, тя съвпада с адреса на сайта. 

Vk.com/enhelp

Отново руски сайт, който функционира като форум. Материалите са всякакви и по подобие на горния сайт, можеш да се удавиш в цялата тази информация. Ще ти трябва заглавието, което търсиш, а за да теглиш няма да ти е нужна регистрация. 

Englishforeveryone.org

Тук можеш да намериш адаптирани текстове за четене по нива с въпроси към тях за разбиране. Всеки материал е придружен от отговори и обяснения, за да е възможно да се ползва за самостоятелна работа.  

Businessenglishpod.com

Това е бездънен океан от материали по бизнес английски за слушане. Представени са като уроци по английски, в които се набляга на конкретна лексика по всяка тема. Самите теми акцентират на уменията за изразяване: започване на разговор, словосъчетания за интервю за работа, аргументация и убедителност и т.н. Съветът ми е: свали си това, което ще ти е полезно, и слушай активно, като имитираш говорещия!

Issuu.com

Сайт предимно за периодични издания и книги. Можеш да ги преглеждаш онлайн или да си свалиш каквото те вълнува. Тук не можеш да намериш учебници или граматики по английски, не и цялата книга. Но пък мястото е идеално за разлистване на списания по различни теми и области.


Freebooks.pupilsgarage.com

Този сайт е за любители на класическата литература. Тук можеш да си изтеглиш безплатно най-популярните класики, включително и от неанглоезични автори, но в превод на английски.

Easypacelearning.com

В този сайт можеш да намериш граматика, речници и идиоми на английски. Тегленето е много лесно, без да е нужна регистрация. Има материали, сортирани по нива на владеене, с един куп фрази за най-често срещаните ситуации и какво ли още не.

Justenglish.me

Това е нескончаем списък с десетки сайтове, от които може съвсем легално да се свалят книги. Този път не само класическа литература, а и специализирана, например философия, религия, наука.

Bbc.co.uk

Тук пък има много материали за слушане: какво да кажеш в почти всяка ситуация, в която може да изпаднеш. Свали си mp3 файловете, запиши ги на флашка и не губи време в задръстването или в метрото.

Itunes.apple.com

Накрая едно приложение, което ти дава достъп до безброй материали за слушане, както и видео клипове. Темите са неизчерпаеми. Тук ще намериш неадаптирани, автентични материали, затова ще можеш да се възползваш напълно, ако си на по-високо ниво на владеене на английски език. Необходимо е първо да си свалиш приложението, а после да се абонираш за каквото те вълнува и... тегли на воля, слушай и се усъвършенствай!

Ако си решил(а) да работиш върху езиковите си умения по английски, можеш да подобриш някои аспекти, дори самостоятелно. Тази колекция от материали ти дава пълна власт над волята да научиш английски добре. Единственото условие е да проявиш упоритост и търпение. И не забравяй, че резултати се постигат с нееднократно усилие




Няма коментари:

Публикуване на коментар

@templatesyard