6 най-често срещани ситуации, в които ще ви трябва английски [презентация]


Направо се мразите, когато не можете да „отлепите“ в дадена ситуация. Стоите си, англоговорящият отсреща отдавна е задал въпрос, а вас хем ви е яд, че не ви идва на ум какво да отговорите, хем неловката пауза вече ви стиска като менгеме за гушата. Уменията за разговор някак вървят ръка за ръка с цялостното впечатление за интелекта на човек и затова няма как да сме непукисти или толерантни към подобна ситуация.

Всъщност ситуациите, при които се налага да общуваме с англоговорящи, ни правят услуга. Те могат да разширят нашата зона на комфорт, да извлекат от нас най-бързата реакция под стрес и да ни принудят да дадем най-доброто от себе си за съвсем ограничено време.

И така, в стремежа си да елиминирам завинаги паниката от общуването с чужденец, предлагам ви някои фрази, които ще ви помогнат да се справите в реална ситуация, изискваща бърза реакция.

Разгледайте презентацията, за да научите кои са най-адекватните реплики в тези 6 най-често срещани ситуации.




Виждате ли? Като сте добре подготвени, веднага отпада напрежението от непредвидената ситуация. След като вече научихте как да реагирате в най-често срещаните ситуации, не ви ли се иска да изпробвате веднага новите си знания и умения? Кои други фрази смятате, че ще са ви от полза? Споделете идеите си в коментарите по-долу.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

@templatesyard